lauantai 17. huhtikuuta 2010

Kokkailua

Hyvien ravintoloiden bongailu jatkuu, mutta kotonakin on tullut kokkailtua jonkin verran. Tässä muutama kuva viimeisen parin viikon ajalta.

Ensiksi itse tehtyä pastaa ja itse jauhettua lampaan jauhelihaa. Kaiken kaikkiaan kokkailussa meni noin kolme tuntia: ensiksi pastataikina valmistettiin odottelemaan leipomista. Sen jälkeen tehtiin kastike jauhamalla parhaat palat lampaanlihasta ja sekoittamalla siihen mm. yrttejä, tomattikastiketta ja punaviiniä. Pastataikina rullattiin pastakoneen läpi reilut kymmenen kertaa ja saatu levy suikaloitiin pastakoneella, jonka jälkeen ohuet pastanauhat aseteltiin "kuivumaan" vähän niin kuin pyykkinarulle.. Sitten ei muuta kuin pastan keittoon ja syömään!


Kakku. Suklaapohja. Mascarpone-juusto-banaanitäyte. Suklaa-kermakuorrutus.


Ruisleipää! Taikinasta osa päätyi pakkaseen ja osasta tuli reikäleipiä ilman reikiä.


Taas lammasta, vaan tällä kertaa ei jauhettuna. Lampaanpotkat kypsyivät pienellä lämmöllä yli 8 tuntia italialaisessa "slow cookerissa", eli vähän kuin uunissa. Kaverina potkilla oli yrttejä, (valko)sipulia, tomaattia, porkkanaa ja punaviiniin tehtyä kastiketta. Lopuksi sekaan heitettiin vielä valkoisia papuja.

Lopputulos. Namm.

Lopuksi vielä vähän erilaista kokkailua, nimittäin valmispizzoja. Heh. Kuvasta ehkä näkee että pizzat ovat raakoja (!), mikä onkin Papa Murphy's ketjun idea: hyvistä raaka-aineista valmiiksi tehty pizza joka valmistetaan kuitenkin kotona. Itse pizzeriassa ei siis ollut ollenkaan uuneja vaan kaikki myytiin raakana, niin pizzat kuin kuvassakin näkyvä keksitaikina. Kuvassa oikealla perinteisempi pesto-kana ja vasemmalla "täytetty Chicago-style". Täytetyssä pizzassa oli tavallaan kaksi pizzaa päällekkäin, joten siitä riitti ihan mukavasti vielä seuraavalle päivällekin. No, tulipa tämäkin erikoisuus kokeiltua ja voikin sanoa että toimii!

2 kommenttia:

  1. Voi että siellä osaatte nautiskella noista herkuista. Onko siellä ihan oikeita ruisjauhoja? - vai tuliko niitä tuliaisena Suomen matkalta. Milloinhan tuo Papa Murphy rientää Suomen markkinoille!
    Voikaapas hyvin ja nauttikaa. Me täällä nyt vielä olemme "jumissa".

    VastaaPoista
  2. Täältä saa ruisjauhoja kaupasta. =) Voin tehdä ruisleipiä niin paljon kuin kerkeän.. Tosin eka meni kokeillessa, toiseen enemmän suolaa ja jotain maustetta ja ehkä puoli vuorokautta pidempi raskin käymisaika mut muuten onnistu hyvin!

    VastaaPoista